26 Aralık 2009 Cumartesi

Keşkek


KEŞKEK:

Buğday ve gerdan etiyle yapılan bir yemek. Buğdayın ve etin iyice pişip özleşmesi arkasından iyice karıştırlıması gerek. "karıştırmak" ise "keşkeği  dövmek" anlamındadır. iyi dövülmüş keşkek güzel olur derler. ben macun gibi olanı değil ağza buday taneleri gelen keşkeği severim. keşkek tabaklara konduktan sonra ise üzerien kırmızı biberli tereyağ dökülür. Keşkeği etle yapmak şart değildir. tavuk eti ve buğdaylada keşkek yapılabilir. yanında güzel bri atabak turşu çok yakışır.






3 yorum:

  1. AH AH NE SEVERİZ...
    VALİDE SULTAN GÖRMESİN :)

    YanıtlaSil
  2. AH AH NE SEVERİM BENDE TURŞU İLE ÇAL KAŞIĞI ..... NERELİSİNİZ ?? BEN DENİZLİLİYİM ÇOK YAPILIR BURADA DÜĞÜNLERDE AMA KIŞ HİÇ DÜĞÜN YOKKİ:((

    YanıtlaSil
  3. Çoooook severim keşkeği,ellerinize sağlık. İlk defa ortaokula giderken Çanakkale/Ezine de bir düğün davetinde yemiştim. Hatırlıyorum da " anne ben o buğdaylı yemekten istiyorum" diye başının etini yemiştim. Zor diye yapmamıştı anneciğim. Evlendiğim gibi tarifini internetten bulup yapmıştım :))

    YanıtlaSil