25 Aralık 2009 Cuma

Salata etimekli




ETİMEKLİ  KÖZ PATLICANLI, KÖZ BİBERLİ , YOĞURTLU SALATA:


_Etimekler minik şekilde kırlır hazırlanır. cam bir kabın içine yayılır.
_kolaylık olsun derseniz 1 kavanoz közlenmiş patlıcan 1 kavanoz kırmızı biber alınır:))veya
_eğer " yok ben kendim hazırlarım" diyorsanız hemen 6 adet patlıcan közlenir  ayıklanıp  minick parçalar halinde doğranır.  aynı işlem köz kırmızı biberlerede  uygulanır.
_patlıcanlar , bir tavada sızma zeytinyağında  sarımsak, tuz, pulbiber, karabiber katkılarıyla şöyle bir alazlanır.
aynı işlem biberlerdede  yapılır. ayrı ayrı kaplarda saklanır, servisten az önce etimeklerin üzerine önce patlıcanlar serilir.  üzerine kırmızı biberler serilir. bu işlemler dikatli ,özenli spatula yardımıyla muntazam yapılır.
hazırlanan süzme yoğurt üzerine döklüp süslenir . servise hazır.

3 yorum:

  1. sizin eitmekleriniz yumuşakmıydı servis esnasında,direk etimeklerin üzerine biber ve patlıcanları döküp yoğpurt en üstte kalınca eitmekler yumuşayabilirmi acaba?
    nekadar süre önce yapmalıyız?

    YanıtlaSil
  2. Gülşah hoşgeldin:)) bu ikramı arkadaşım yapmıştı gittiğimiz de malzemeler ayrı ayrı hazırdı servisten hemen önce sıraladı ve masaya getirdi. beklerse etimekler yumşar:)

    YanıtlaSil
  3. soruyu sormamın amacı misafirlere ikram etmeden önce etimeklerin sert olduğu için yoğurtsız sadece patlıcanla yumuşayıp yumuşamamasından tereddüt etmekti korktuğum gibi oldu etimeklerin üzerine patlıcanları döküp beklettim uuzun süre ama yumuşamadı,bende tekrar üstünden alıp önce yoğurt sonra patlıcan döktüm.sevgiler...

    YanıtlaSil