29 Kasım 2010 Pazartesi

Kabak Diplesi



Kabak diplesi:

Kabaklar önce uzunlamasına kesilir.
Bir parmak kalığında doğranır.
Bir büyük baş kurusoğan ince doğranır.
Bir tane havuç halka şeklinde doğranır.
Tencereye sıvıyağ tercihen zeytinyağ eklenir.
İki diş sarımsak minik doğranır.
Havuçlar, kurusoğanlarla beraber tencere de çevrilir.
Bir kaşık domates salçası eklenir.
Kabaklarda eklenip karıştırlır.
Pirinçler yıkanıp eklenir. tuz ve karabiber istenilen kadar eklenir.
Yemek pişmeye yakın kıyılmış dereotu eklenir.
Yemek pişerken az az sıcak su eklenmeli.
Çay sofrasın da hafif bir çeşittir.

3 yorum:

  1. Bol sebzeli çok güzel bir dible olmuş bu Lavantacığım. Ama ben kış aylarında yaz sebzesi hiç almıyorum ve tüketmiyoruz. Bu tarifini kabakların bol ve tarla olduğu bir zaman için not alıyorum.
    Sayfama bıraktığın güzel kutlama mesajın için kızım da çok teşekkür ediyor ve sevgilerimizi gönderiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Kabak diblesi hiç yapmadk canım..Nefis görünüyor ellerine sağlık..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Akşam yemeği olarak, ama en çok çay saatine nefis olur eminim, denemem lazım diye not ediyorum hemen, ellerine sağlık. Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, hep birlikte nice yıllara inşallah, sevgiler...

    YanıtlaSil