13 Kasım 2010 Cumartesi

Patates-Brokoli Soslu salata


  Patatesler haşlanır. Ben güveç sevdiğim için sıklıkla kullanıyorum:)


Brokoliler kaynar suya atılarak haşlanır.Hazırlanan soğuk suya çıkartılır.şok uygulandığı için sebzeler yeşil kalır.
Tabağa patatesler ve brokoliler sıralanır.


Fotoğrafta görülen solda ki sos hazırlanır .Yeşil zeytinler ve turşu biberler eklenir.
Sostan pateslere 3-4  kaşık gezdirilir. patatesler çeksin.
SOS:
3 diş sarımsak mink doğranır8istenirse ezilir. zeytinyağ, elma sirkesi, tuz kekik, kuru fesleğen, Bodrum dan aldığım salat sosu( knorun hazır fesleğenli salat sosu da çok güzel oluyor)  hepsi karışan sos hazırdır.



Sofraya en son haliyle gelişi:))
Çiğ karnıbahar çiçekleri minik doğranır, yeşil soğanın kıyılmış yeşil kısımları yani kuyrukları:)) kavrulmuş susam ve çam fıstığı eklenir.
Kalan sos da dökülüp afiyetle yenir. çok beğenildi:) denemkte yarar var.
*Bu tabakta 4 patates ve bir büyük çiçek brokoli bulunuyor. ölçü için fikir olusn.

1 yorum:

  1. öncelıkle merhaba,
    bu soslu patates ve brokoliye istedigim baharatı ata bilirmiyim?

    YanıtlaSil