25 Ocak 2012 Çarşamba

Ispanaklı Pırasalı Kiş


Ispanak, pırasa, kuru soğan ve havuçla hazırladığım iç çok lezzetli oldu.Hamur ise şimdiye kadar yaptığım tart hamurlarından ve defterimde ki  tariflerden ortaya çıktı.


*Ispanak ve pırasalı ilk hazırladığım harç gözüme az gelince , pırasalı ve havuçlu detsek harç  hazırladım. İç malzemenin bol olmasını istemiştim.Sabah kahvaltıda kızıma ikram edicektim: İkramdan  memnun kalan kızım , çok beğendi:)







*İÇ MALZEME:

* yarım kg ıspanak yaprakları yıkanır ince doğranır
* 1-2  adet pırasa ince doğranır.
* (ben  4 adet pırasanın yeşil kısımlarını kullandım)
* 1 adet ince doğranmış kuru soğan
* tuz, karabiber, pul biber
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
* bir tatlı kaşığı salça( lezzet versin diye ekledim:)

***Soğanlar ince doğranır ve tavaya alınır yağla birlikte kavrulur.
*önce pırasalar eklenir ,bir kere karıştırılır sonra ıspanaklar da eklenir
* baharatları tuzu ilave edilir
* Sebzeler çok erimeden ocak kapatılır.

KİŞ HAMURU:

* 100 gr tereyağ
*2 yumurta sarısı
* 2 çay kaşığı  kabartma tozu
*  1 su bardağı + 2 Yemek kaşığı un
*Hamur yoğurulur. kırılgan güzel bir hamur elde edilir.
* Tezgah unlanır  merdane yardımıyla açılır
* Kalıba hamur alınır ve çatalla delikler açılır.
*Fırın 170 C de ısıtılır. hazırlanan hamur 10 pişirilir.

*Fırından çıkartılır iç harç yerleştirilir.
*Alt üst kızarana kadar pişirilir.

* Kaşar rendesi ve bir parça ezilmiş beyaz peynir dökülür.
*Peynirler eriyince fırından alınır ve servis yapılır.

4 yorum:

  1. ellerıne sağlık tam besleyıcı olmu..
    Bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor canım.pırasada hamur işlerine çok yakışıyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sebzeli olan herşeye bayılıyorum, elinize sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  4. çok besleyici olduğuna şüphe yok ellerine sağlık........

    YanıtlaSil