9 Şubat 2010 Salı
Kozalak Pasta
KOZALAK PASTA:
Şafak ve benim yaptığım kozalak pastalar. Bildiğiniz gibi çamın çeşidi çok ladin, mavi çam kozalaklarıda farklı oluyor:)bunlarda farklı kozalak çeşitler:)
250 gr mısır gevreği (pirinç patlağı modeli olursa daha düzgün yapılabiliyor.
2 yemek kaşığı tereyağ
80 gr bitter çikolata ( yada 4 adet metro veya tadelle )
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı bal
Tencereye yağ konur, küçük doğranmış çikolatalar eklenir . Bunlar eriyince kakao eklenir gevreklerde ilave edlir. üzerine bal eklenerek karıştırlır ocak kapatılır. (zor tutucak gibi gelsede karıştırdıkça oluyor)
bir kahve fincanı alınır ( her defasınsa ıslat) malzeme doldurlur ve ters çevrilir. eğer arada katılaşırsa ocağın altı yakılarak yumşatılır. kozalakları servis kağıtlarına koyarak sunum ve servis kolaylığı sağlanır. . buzdolabında sertleşip şekil alması için bekletilir.
Bu gün şafak'la beraberdim o kozalakları limonluğun sıkma tarafıyla yaptığını söyledi denemek lazım :))
Etiketler:
pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ayyyyy çok güzel görünüyor, ben böyle atıştırmalık şeylere bayılıyorum ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika olmuşlar kesinlikle!
YanıtlaSilah buna bayılırımmmmmmmm
YanıtlaSil:(((( nasıl yicem şimdi ?
:(