Derin dondurucuya yazın koyduğum taze barbunyadan pişirdim.
Barbunya bir taşım haşlanıp suyu süzülür .
(Düklü tencerede pişirdiğim için haşlama süresi ve pişme süresi kısa sürdü)
Tencereye zeytinyağı konur, bir baş kurusoğan rendelenir. 4 diş sarımsak 1 adet küçük havuç minik doğranır, 1 çorba kaşığı domates salçası eklenir.
Barbunya eklenir tuz ve 2 adet kesme şeker eklenir.
suyu ilave edlir.
*(düdklü tencerde pişirilicekse suyu barbunyanın üzerine iki parmak çıkıcak şeklinde eklenir. tencerede pişicekse suyu biraz daha fazlalaştırmak gerek.)
*( zeytinyağlı yemeklerde soğan rendelenmelidir, doğranırsa görüntü kötü olur.)
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, zeytinyağlılar içinde en çok sevdiklerimdendir barbunya.
YanıtlaSil