Ben bu böreği daha öncede denemiştim . yufkaların hepsinden tek bir rulo yapmıştım. bu sefer kızımla ruloyu yarım yaptık . yani yufkaları rulo yapmaya başladık tam ortasında kestik daha sonra bir rulo daha yaptık ve ruloları ortadan ikiye keserek 4 parça rulo börek elde ettik.
. içleri güzel pişti çıtır ve lezzetli oldu. Ayrıca havucuda çok rendelemeyin:( havuçda şeker bulunduğundan tatlımsak oluyor 3 adet yeterli ben buna 4 adet rendelemiştim şeker hafif hisediliyor ,seviyorsanız bol ekleyin .börek hakkında ki dedikodular bu kadar tarifi yazayım:))
4 adet yufka
yarım kilodan az ıspanak yıkanıp süzülür tencereye az sıvıyağ konur ıspanaklar kavrulmayla kendi suyunda haşlanma şeklinde pişer. (ıspanak suda haşlanınca vitaminler suya geçer) pişen ıspnakların varsa suyu süzülür.
3 adet havuç rendelenir az yağda biraz tuz ekleyerek kavrulur.
yufkalardan bir adet serilir sıvıyağla her tarafı yağlanır ıspanak eşit şekilde serilir.
ikinci yufka serilir sıvıyağla yağlanır 10 adet kadar pastırma küçük parçalara doğranır yufkaya eşit konur ( pastırma yerine salamda kullanılabilir)
üçüncü yufka serilir aynı işlem yağlanır kavrulmuş havuç konur dördüncü yufka serilip rulo yapılır rulonun yarısna gelince yufka kesilir kalan yufkalar rulo yapılır iki parça olan rulo börek dörde kesilir. tepsiye konan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür pişirilir. ben böreklerin iki parçası ı pişirdim diğer iki parçası derin dondurucuda..
Ellerıne sağlık...
YanıtlaSilGuzel olmus, mis gibi pastirma kokuyorudr simdi o borek.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Not; izniniz olursa sizi eklemek siterim.
Görünüşü şahane olmuş,çayın yanına ne çok yakışır.. nefis olmuş..
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler ...
Ellerine saglik canim nefis görünüyor ben hic bu güzel böregi tatmadim sizlere afiyetler olsun .
YanıtlaSil