9 Şubat 2010 Salı

Çılbır

ÇILBIR:
Ben bu yumurta pişirme yöntemine  hangi etiketi verceğime karar veremedim:)  öğünde güzel bir yemek, sabah kahvaltı da hafif bir yumurta yoğurt destekli:)
Çok kolay ve kısa sürede hazırlanabilir.
Sıcak suya tuz ve az sıvıyağ eklenir. kaynamakta olan suya yumurtalar kırlır.çabuk piştiğinden dolayı takip edip çok veya az pişmesi  ayarlanmalı.
yoğurt  istenirse sarımsakla hazırlanır. hazırlanan yoğurtun içine pişen yumurtalar süzülerek konur.üzerine sıvıyağda kırmızı biber ve nane yakılarak dökülür.

3 yorum:

  1. Canım ne kadar nefis görünüyor..İnan hiç yemedim ve tadını bile merak etmedim..Nedeni pek yumurta ile aram yoktur..İtiraf etmeliyim ki,şimdi olsaydı belki tadına bakabilirdim..Ellerine sağlık canım benim..Kocamanından öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  2. ELLERINE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN BEREKETİ İLE..

    YanıtlaSil
  3. Babamın acayip sevdiği bir yemek,bende henüz denemedim...nefis olmuş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil