BÖĞÜRTLENLİ TART:
Yazdan kalma derin donducudan çıkan böğürtlenler tartla değerlendi.
Trat Hamuru: 125 gr margarin (veya tereyağı)
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Hamur yoğrulur. minik tart kalıplarına yerleştirilir. (ben çiçek şeklinde kaseleri ters çevrip hamuru kapladım . hamur kaseden aşağı 2cm aşağı indi 3 adet büyük tart hamuru elde ettim.)
170c de pişirilr. fırın telinin üstüne dizilne tart kalıpları pişmede süre kısaltıyor.
Kreması: 1,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 ymurta sarısı , 1 küçük çay bardağı şeker
iyice çırpılıp sürekli karıştırılarak pişirilir. soğuması beklenir.
Peltesi; meyveler bir yavaya konur 2 çorba kaşığı kadar şeker serpilir.( şeker , meyvenin şeker oranına göre ayarlanır)
1 çay bardağı su eklenip 1 dolu çorba kaşığı nişasta eklenerek pişirilir.
Tartların içine soğuyan krema doldurlur. pelte beklenemez hemen katı durma geçer. krema soğuyup tart kalıplarına konduktan sonra pelte hazırlanır.tartın en üstene dökülür.
Ağzımın suyu aktı derler o hesap bakıyorum ekran bu nasıl bir görüntüüüüüüüü.....
YanıtlaSilYe beni diyorlar resmen..
YanıtlaSilEllerıne sağlık..
sevgilerle...
bu blog insan kilo aldırttırır :)
YanıtlaSilharika manzara
Canım ne kadar nefis görünüyorlar..Tek kişilik bu sevimli tartlara bayılıyorum..Ellerine sağlık canım..Çok da şık görünüyorlar..))Kocamanından öpüyorum seni..
YanıtlaSilSevgilerle..
Oooof of, nefis :)
YanıtlaSil