24 Ocak 2010 Pazar

Böğürtlenli Tart


BÖĞÜRTLENLİ TART:
Yazdan kalma derin donducudan çıkan böğürtlenler tartla değerlendi.
Trat Hamuru: 125 gr margarin (veya tereyağı)
                      1 çay bardağı toz şeker
                       2 su bardağı un
Hamur yoğrulur. minik tart kalıplarına yerleştirilir. (ben çiçek şeklinde kaseleri ters çevrip hamuru kapladım . hamur kaseden aşağı 2cm aşağı  indi 3 adet büyük tart hamuru elde ettim.)
170c de pişirilr. fırın telinin üstüne dizilne tart kalıpları pişmede süre kısaltıyor.

Kreması: 1,5 su bardağı süt   1 çorba kaşığı un   1 ymurta sarısı , 1 küçük çay bardağı şeker
               iyice çırpılıp sürekli karıştırılarak pişirilir. soğuması beklenir.
Peltesi; meyveler bir yavaya konur 2 çorba kaşığı kadar şeker serpilir.( şeker , meyvenin şeker oranına göre ayarlanır)
1 çay bardağı su eklenip 1 dolu çorba kaşığı nişasta eklenerek pişirilir.

Tartların içine soğuyan krema doldurlur. pelte beklenemez hemen katı durma geçer. krema soğuyup tart kalıplarına konduktan sonra pelte hazırlanır.tartın  en üstene dökülür.

5 yorum:

  1. Ağzımın suyu aktı derler o hesap bakıyorum ekran bu nasıl bir görüntüüüüüüüü.....

    YanıtlaSil
  2. Ye beni diyorlar resmen..
    Ellerıne sağlık..
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. bu blog insan kilo aldırttırır :)
    harika manzara

    YanıtlaSil
  4. Canım ne kadar nefis görünüyorlar..Tek kişilik bu sevimli tartlara bayılıyorum..Ellerine sağlık canım..Çok da şık görünüyorlar..))Kocamanından öpüyorum seni..



    Sevgilerle..

    YanıtlaSil