20 Ocak 2010 Çarşamba

Supangle



SUPANGLE:

1 LT Süt
1 su bardağı  un
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
mikserle çırpılır ara sıra mikserle çırpıp , devamlı karışıtırlarak pişirilir.
Ara sıra mikserle karşırtırılarak soğumaya bırakılır (mikserle çırpılması kaymak tutmamasını sağlar)
soğınca 2 su bardağı normal ısıda su eklenip mikserle çırpılır  3  çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı krem çikolata eklenip çırpmaya devam edilir.
kıvam alan suplar porsüyon kaplara paylaştırlır.
(istenirse yarım ölçüde yapılabilir, yumurtayaı bir  çay bardağına kırın ve  bıçakla yarısını ekleyin. ben bu sefer yarım ölçü yaptım.  5 dondurma kabı oldu.)

1 yorum:

  1. Birisi yumurtayı piştikten sonra ılınınca koymam gerektiğini söylemişti sizinkisinde direk koyacağım dimi pişerken. Sup sseverim çok...

    YanıtlaSil