UN HELVASI:
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağı
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Az sıvıyağda fıstıklar pembeleştirilir. diğer yağlar eklenip yağların erimesiyle un eklenir.
Kısık ateşde helva kavrulur yaklaşık 1 saat sürer. Unun rengi değişmeye başlayınca kaşığa bir parça kavrulmuş un alınıp şerbetten bir parça konularak helvanın rengi ve olup olmadığı anlaşılır.
2 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı süt ( veya su)
karışıştırlılar şerbet hazırlanır. (soğuk )
kavrulmuş una şerbet eklenir. karıştırılak pişirilir.olduğunu helvanın tencereye sarmasıyla anlaşılır.
** un helvasında bire bir un ve su kulanılır.
1 bardak un kulanıldıysa 1 bardak şebete su konur
İrmik helvasında ise bire birbuçuk kullanılır.
1 bardak irmik 1,5 bardak şerbete su konur.
Bayılırım un helvasına :) ellerine sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilOhh mis gibi
YanıtlaSilEllerınıze sağlık
sevgilerle..
ah bayılırımmm..
YanıtlaSilvalide sultanlı yıllara gittim bir an..
aman ne çok çeşidini yapardı bir bilsen..
harika olmuş canım.
SELAM blogunuzu arkadaslari gezerken gordum
YanıtlaSilins arkadas oluruz guzel yemekli sohbetler yapariz:))
ellrine saglikk
ellerinize saglik ...nefis gorunuyor...sevgiler.
YanıtlaSil