27 Ocak 2010 Çarşamba

Un Helvası


UN HELVASI:

100 gr tereyağı
 1/2 çay bardağı sıvıyağı

2,5 su bardağı un
2  çorba kaşığı çam fıstığı

Az sıvıyağda fıstıklar  pembeleştirilir. diğer yağlar eklenip yağların erimesiyle un eklenir.
Kısık ateşde helva kavrulur yaklaşık  1 saat sürer. Unun rengi değişmeye başlayınca kaşığa bir parça kavrulmuş un alınıp şerbetten bir parça konularak helvanın rengi ve olup olmadığı anlaşılır.

2 su bardağı  şeker
2, 5 su bardağı süt ( veya su)
karışıştırlılar şerbet hazırlanır. (soğuk )
kavrulmuş  una  şerbet eklenir. karıştırılak pişirilir.olduğunu helvanın tencereye sarmasıyla anlaşılır.

** un helvasında  bire bir un ve su kulanılır.
     1 bardak un kulanıldıysa 1 bardak şebete su konur
İrmik helvasında ise bire birbuçuk kullanılır.
     1 bardak irmik 1,5 bardak şerbete su konur.

5 yorum:

  1. Bayılırım un helvasına :) ellerine sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ohh mis gibi
    Ellerınıze sağlık
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. ah bayılırımmm..
    valide sultanlı yıllara gittim bir an..
    aman ne çok çeşidini yapardı bir bilsen..
    harika olmuş canım.

    YanıtlaSil
  4. SELAM blogunuzu arkadaslari gezerken gordum
    ins arkadas oluruz guzel yemekli sohbetler yapariz:))
    ellrine saglikk

    YanıtlaSil
  5. ellerinize saglik ...nefis gorunuyor...sevgiler.

    YanıtlaSil