4 Ocak 2010 Pazartesi

Haşhaşlı Börek


HAŞHAŞLI BÖREK:

*börekler yenmeye başlandığı için fotoğrafı son anda çekebildim:)

bu börek çok kolay ve çıtır nefis bir börek.

     250 gr haşhaş yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar sıvıyağ eklenerek açılır.( kısık ateşde daha çabuk sürülme kıvamına gelir. fazla ısıtmayın)
3  adete yufka   1 küçük çay bardağı cekilmiş ceviz

yufkanın birincisi serilir. her yanı haşhaşla bulanır.
2. yufkada aynı şekilde yapılır ve cevizler serpilir.
3. yufkada haşhaşla bulanır.
yufkalar 12  üçgen şekline, daha küçük istenirse 16 üçgen şeklinde kesilir
sarılan böreklerin üzerine de haşhaş bulanır.( bol haşhaşlı oluyor)
bir gece buzdolabında bekletilir
180 c pişirilir.

8 yorum:

  1. ÇOK GÜZELLER ELİNE SAĞLIK.... HİÇ GÖRMEMİŞTİM AMA DENEMEK LAZIM....

    YanıtlaSil
  2. Mmmmh çıtır çıtır sıcacık olmuş, ellerine sağlık,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, harika bir borek olmus. Ne guzel yenmistir cayla simdi :))

    Svegiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik hashasli cok severim
    Hazir yufka ile daha kolay hazirlanmasi
    Afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık canımcım,sayaç kodu için tşkler ama sayfamda çıkmadı,gmail ime gönderirsen sevinirim,öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Çıtır çıtır...
    Ellerıne sağlık...
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  7. Canım ;
    Blogumda bildirimin var ufrayıp alırsan sevınırım.

    YanıtlaSil
  8. Cörekler harika görünüyor,ellerine saglik canim.SAna yeni adresimi bildirmeye geldim,artik indal, daha cok görüsürüz:)
    Adresim; http://www.yarenletarifler.blogspot.com/
    Sevgiyle kal canim:)

    YanıtlaSil