Yaklaşık 1 kg elma soyulup minik doğranır. tencereye konulan elmaların üzerine bir tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı toz şeker serpilir. suyu çektirlir.elmalar çok pişip erimemeli elmanın cinsi de önemli .elmanın cinsine göre pişme süresini ayarlayınız.
1 yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt, 100gr tereyağ(veya margarın), 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 küçük çay bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı soğuk su, un
Hamur güzelce yoğurulur . hamur iki parçaya bölünür. üst için ayrılan hamur taban hamurundan bir az daha az olmalı. taban hamuru merdane ile açılıp kalıbın tabanına yerleştirilir. pişen ve ılınan elmalar hamurun üzerine konur diğer hamur da açılır elmaların üstüne kapatılır hamurun üzerine ay şeklinde delikler açılır ve 170 c pişirilir. soğuyan tartın üzerine pudra şekeri serpilir.
İç malzemesi bol lezzeti de ona keza boldur..
YanıtlaSilEllerınıze sağlık.
Sevgilerle..
ah ne severimmmmm..
YanıtlaSilama lavantam benim aklım hala şu aşağıdaki
güzeller güzeli Helvan da be anacım :)
çok lezzetli olmalı,
YanıtlaSilellerinize sağLık..
meyveli börekleri sevemiyom
YanıtlaSil