29 Ocak 2010 Cuma

Bol Elmalı Pay

Yaklaşık 1 kg elma soyulup minik doğranır. tencereye  konulan elmaların üzerine  bir tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı toz şeker serpilir. suyu çektirlir.elmalar çok pişip erimemeli elmanın cinsi de önemli .elmanın cinsine göre pişme süresini ayarlayınız.

1 yumurta   3 çorba kaşığı yoğurt,  100gr tereyağ(veya margarın), 1 çay kaşığı kabartma tozu,  1 küçük çay bardağı toz şeker,  2 çorba kaşığı soğuk su,  un 
Hamur güzelce yoğurulur . hamur iki parçaya bölünür. üst için ayrılan hamur taban hamurundan bir az daha az olmalı.  taban hamuru merdane ile açılıp kalıbın tabanına yerleştirilir. pişen ve ılınan elmalar hamurun üzerine konur diğer hamur da açılır elmaların üstüne kapatılır hamurun üzerine  ay şeklinde delikler açılır ve 170 c pişirilir. soğuyan tartın üzerine  pudra şekeri serpilir.

4 yorum:

  1. İç malzemesi bol lezzeti de ona keza boldur..
    Ellerınıze sağlık.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. ah ne severimmmmm..
    ama lavantam benim aklım hala şu aşağıdaki
    güzeller güzeli Helvan da be anacım :)

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli olmalı,
    ellerinize sağLık..

    YanıtlaSil