3 Ocak 2010 Pazar

Lahana Turşusu


Küçük bir kavanoz lahana turşu yaptım. Sömestirde gelecek olan kızım için inşallah:)

LAHAN TURŞUSU.
Lahanalar kaynar suya batırılıp çıkartılarak çok az haşlanır.
kurulacak tuşunun miktarına göre sarımsak ayarlanmalıdır, turşuda bol sarımsak güzel olur.
bu kavanozda bir baş sarımsak vardır.
sarımsaklar soyulur
kavaonaz sıkı bastırarak lahanalar yerleştirilir arlarına sarımsakda serpiştirilir.
istenirse bir veya iki adet arnavut biberi konur güzel bir acılık sağlanır.
Suyu  tadarak ayarlanır. bir kaseye kalın tuz konur ,su  eklenip  karıştırılır. turşuya eklenir.
çok fazla su hazırlanmasına gerek yoktur kavanozda hacim azaldığından az su ister.
1 çay bardağı kadarda, dahada fazla kullanılabilir üzüm sirkesi eklenir.
Turşu hazırdır iki üç gün eksilen suyunun yerien su ilave edilir.

5 yorum:

  1. mutlu ve sağlıklı yıllar canımmm,kocaman öpüyorum ..turşuları bizsiz yeme ...

    YanıtlaSil
  2. ahhhh memleket lahanaları :))))
    az önce vatan toprağından gelme fasulye turşuları açıldı !!!
    kavruldu veeeeeeeee.. hammm yapıldı :))))
    iyi haftalar canım

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar severim lahana turşusunu. Ben de yapacağım ya bir türlü sıra gelmedi.

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim turşu,bu sene çok heveslendim ama yapamadım... denesem mi acaba? şimdiden kızına ve size afiyet olsun...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bayilirim tursuya! Harika gorunuyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil