24 Nisan 2016 Pazar

Çilekli Yağsız Kek

Çilekli ilkbahar keki
Yağ kullanmadan nasıl olur? Diyordum denedim şahane oldu 
Yağsız kek 


2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çaybardağı şeker 
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
Vanilya
1 kabartma tozu

Borcamın tart kalıbını kullandım
Kalıp yağlanır unlanır
Yunurta şekerçırpılır 
Diğer malzemeler eklenir
Hamur zor akan bir hamur olur 
Yağ kullanmıyoruz 

Hamurun yarısını kalıba dökülür kaşığın sırtı ile düzeltilir
3-4 kaşık labne 1 yemek kaşığı şekerle karıştırılıp serilir
Kalan hamurda üstüne serilerek kapatılır
Üstüne yıkanmış ayıklanmış kurulanmış çilekler diZilir 180 c pişirilir 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme