3 Nisan 2016 Pazar

İstanbul Tatlısı

Portakal Pelteli İstanbul Tatlısı 

4 yumurta 
150 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı hindistan cevizi
1/2 yaş maya
2 portakal kabuğu rendesi

Portakal peltesi için 
2 portakal suyu 
Portakalın iç posası elle sıyrılır 
2 yemek kaşığı nişasta 
1/2 çay bardağı şeker
Kıvamlı pelte pişirilir

5 su bardağı su+ 5 su bardağı şeker kaynatılır

Maya bir su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz ile açılır 
Diğer malzemele eklenerek hamur yoğurulur 
Su bardağı ile kesilir
Ortasına parmakla çukur yapılır 
Önce yumurta akına sınra sussama bulanır tepsiye dizilir 
Çukurlara portakal peltesi konur 
 Tepsi mayası için 20 dak bekletilir 180 c pişirilir 

Ilık ılık şerbetle buluşturulur 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme