24 Nisan 2016 Pazar

Pandispanya

7 yumurta
5 türk kahve fincanı toz şeker
7 TK fincanı un
1 TK fincanı ılık su
1/2 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp 28-30 cm olmalı 
6 yumurta 26-28 cm kalıp kullanılmalı 
Şeker ölçüsü çok tatlı olmasını istendiğim için 7 fincanı 5 fincana indirdim 
Kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir




Yumurtalar akıyla sarılarından ayrılır
Şekerin yarısıyla aklar kar olana kadar çırpılır 
Sarılarla şekerin diğer yarısı çırpılır 
Ilık su ve yağ eklenir 
Çırpılmış yumurta akları spatula ile eklenir
Un kabartama tozu ile elenir iki kez elenenirse daha iyi 
Un hamura 3-4 kerede aşağıdan yukarı doğru havalandırılarak yedirilir
150-160 c yaklaşık 50 dakikada pişirilir 
Kürdan kontrolü yaplıarak içinin pişmesi kontrol edilir 
Bir gün dinlenen pandispanya pastacı kremşanti çikolata ile süslenir 
Pandispanya 3 kesilir 




23 Nisan doğum günüm olunca kursta pastamızıda kendimiz yaptık 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder