10 Nisan 2016 Pazar

Magma Kek

Mağma Kek Çilekli 

Keki 
3 yumurta 
1 su bardağı şeker 
1/2 su bardağı sıvıyağ
Vanilin kabartma tozu
2 su bardağı un 

Öncelikle kremasını hazırlıyoruz ve soğumasını bekliyoruz 

Krema
1 lt süt 
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta 
7 yemek kaşığı toz şeker
Malzemeler karıştırılarak pişirilir 
Krema soğunca labne eklenir 
200 gr labne


28 cm kelepçeli kalıp 
Yağlı kağıt serilir sadece kalıbın birleşme yeri çemberle olan kısım margarinle yağlanır( daha önce yaptıklarımdan tecrübe olarak daha kolay çıktığını gördüm) 

Önce kek hamurunun hepsi dökülür 
Tam ortasına krema dökülür 
170 c de 50-55 dakika ortası iyice pişene kadar pişirilir 





Çilek sos 
3 çay bardağı çilek püresi çekilmiş çilek
2 yemek kaşığı nişasta 
İstenirse çilekler minik doğranabilir
Sosun akışkanlığını su ilavesi ile kontrollü ayarlanmalıdır

Fırından çıkan kek bir gece diblenmelidir 
Ertesi gün sos dökülür ve servis yapılır

Not pişirmek çok önemli iç kreması pişmeli 
Bir gece bekleyince iç krema donmuş olacak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme