14 Nisan 2016 Perşembe

Renkli Patates Misketleri

Rengarenk patatesten misketler yapıyoruz  





1) 1 kg patates haşlanır
 2) Haşlanan patatesler ezilir 
Tuz 3,4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir
3) hazırlanan harç 3 bölünür

4) mor lahanadan 1/4 kadar incecik kıyılır 
Çok diriyse tuz ile ovulur 
Birinci patatese eklenir 

5) 1-2 havuç ince yerimden rendelenir
2. Ayrılan patatese de havuç eklenir

6) yarım demet kadar maydanoz yıkanır kıyılır 3. Patatesede maydanoz eklenir

7) Misketler, fındıktan büyük cevizden küçük ebatlarda hzırlanır 
Çilek portakal nane ile sunum hazırlanır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder