3 Nisan 2016 Pazar

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 çay bardağı buğday nişastası
Kabartma tozu
Un 

Açmak için buğday nişastası 
150 gr tereyağ 

Şurup 3 su bardağı şeker
           3 su bardağı su. Kaynatılır içine bir dilim limon

Hamur yoğurulur20 dak dinlendirilir 12 bezeye bölünür 





Selma cım tereyağ döküyor fırına vermeden önce 

Serviz tabağı kdar açılır
Her açılan parçaların arasına nişasta sürülür kat kat yapılır
Bir büyük yufka şeklinde açılır 
Rulo yapılır bir parmak enliliğinde kesilir
Her halka el ayası kadar açılır içine ceviz fındık konur kapatılır 
Tereyağ dökülür 
180 c pişirilir 
Tatlı dinlendikten sonra ılık şerbet dökülür 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder