7 Nisan 2016 Perşembe

Hilton Böreği

Bu nefis böreğin lezzetide kendisi gibi havalı 
Bu isim sanıyorum Hilton da çalışan bir şef tarafından yapıldığı için verilmiş 

Hindistancevizi ve patatesin uyumu ve sıcak sıcak ikramı akılda kalan lezzetlerden 










2 paket krema 400 ml
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu 
Hepsi karıştırılır sos hazırlanır

3 adet patates haşlanır rendelenir tuz karabiber

1 kase kaşar rendesi 

2 su bardağı hindistancevizi 

Bir yufka tezgaha serilir üzerine sos dökülür 
hindistancevizi serpilir
İkinci yufka üstüne  serilir sos dökülür Kalar rendesi patates ve hindistancevizi serpilir  
Yufkanın yuvarlak kenarları içine kıvrılır dildörtgen olan yufka rulo yapılır

Aynı işlem diğer iki yufkaya da  yaplır 
Rulolar ortadan ikiye kesilip streçe sarılır buzluğa yada bir gün sonra pişirecekseniz  buzdolabın rafında bekletilir  
Ruloları iki parmak kalınlığında kesilir
3 yumurta çırpılır önlü arkalı börekler bulanır daha sonra galeta ununa bulanır tepsiye yağlı kağıt serilir börekler dik şekilde sıralanır sıcak fırın 180 c pişirilir 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder